Foto: Silvestrovské derby
Derby internacionálů jednoznačně vyhrála Sparta, veteráni se rozešli nerozhodně

31. 12. 2021

Derby internacionálů jednoznačně vyhrála Sparta, veteráni se rozešli nerozhodně

Po roční odmlce způsobené pandemií covid-19 se na scénu vrátilo tradiční Silvestrovské derby mezi Slavií a Spartou, které zakončilo sportovní rok 2021. Derby se odehrálo kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem bez přítomnosti diváků pouze před televizními kamerami ČT sport.

Program zahájilo derby veteránů, které nabídlo zajímavou podívanou. V úvodu duelu se dvougólového vedení ujala Sparta, ale Slavia ještě do poločasové pauzy dokázala vývoj otočit. Po změně stran sešívaní zvýšili své vedení a vypadalo to, že míří za výhrou, ale dvěma góly rozhodl o remíze sparťan Hartig.

Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Ivo Ulich (Slavia) a Lukáš Hartig (Sparta). Oba se v utkání prosadili, slávista Ulich jedním gólem a Hartig dvěma zásahy.

Hlavní program obstaralo 35. derby internacionálů. V dresu Slavie se objevili nováčci Martin Slavík, Jan Štohanzl, Michal Šmíd, Ivo Táborský a Ladislav Volešák, Sparta se zase vytasila s novicem Petrem Voříškem. Kromě něj se v sestavě objevili stále ligoví hráči Tomáš Hübschman nebo Marek Matějovský.

Sparťané od úvodních minut potvrzovali roli favorita a vidět byl především David Lafata, který se prosadil hned pětkrát. Hattrick nasázel také Marek Matějovský, za Slavii se po dvou gólech prosadili Ivo Táborský a Tomáš Pešír. Sparta po prvním poločase vedla 5:2 a nakonec slavila vysoké vítězství 11:4.

Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Tomáš Pešír (Slavia) a David Lafata (Sparta). Na nový rok 2022 si připili Václav Čičatka (Niosport), David Kozohorský (Česká televize) a hráči Martin Hyský (Slavia) a Marek Matějovský (Sparta).

Veteráni: Slavia – Sparta 5:5 (3:2)

Branky: 24. a 30. Koubek, 13. Kozel, 18. Janoušek, 20. Ulich (pen.) – 30. a 39. Hartig, 5. Kincl, 6. Lokvenc, 25. Novotný. Rozhodčí: Zvonič – Mencl, Hrubeš. Hráno 2x 20 minut. Bilance po derby: 6 – 9 – 3.

Slavia: Winter – Janoušek, Jeslínek, Jindráček, Koubek, Kozel, Kuka, Macháček, Medynský, Řehák, Ulich, Veselý, Zákostelský.
Sparta: Zítka – Budka, Denk, Frýdek, Hartig, Horňák, Kincl, Lokvenc, Margolius, Novotný, Vrabec.

Internacionálové: Slavia – Sparta 4:11 (2:5)

Branky: 11. a 42. (pen.) Táborský, 20. a 30. (pen.) Pešír – 10., 17., 32., 41. a 50. Lafata, 25.+1, 31. a 35. Matějovský, 2. Zelenka, 12. Voříšek, 43. Stracený (pen.). Rozhodčí: Hrubeš – Mencl, Zvonič. Hráno 2x 25 minut. Bilance po derby: 21 – 5 – 9.

Slavia: Slavík – Dosoudil, L. Došek, Hyský, Kalivoda, Klinka, Koubek, Müller, Pešír, Šmíd, Štohanzl, Volešák, Táborský, Ulich.
Sparta: Blažek – Čížek, Flachbart, Hübschman, Jarošík, Kučera, Lafata, Matějovský, Stracený, Voříšek, Vidlička, Zelenka.