Foto: František Borek / Silvestrovské derby
Jsem rád, že jsem nastoupil, uvedl debutant Škoda a ocenil atmosféru derby

1. 1. 2024

Jsem rád, že jsem nastoupil, uvedl debutant Škoda a ocenil atmosféru derby

Když před Vánoci oznamoval manažer slávistické staré gardy Jan Mareš sestavu pro Silvestrovské derby, označil jeho účast jako padesátiprocentní. V poslední den roku 2023 ale přece jenom na sebe Milan Škoda navlékl sešívaný dres a po boku svých někdejších spoluhráčů se zúčastnil tohoto slavnostního utkání. Po konci z něj ale radost nečišela, jeho tým totiž podlehl Spartě 2:3.

Pro sedmatřicetiletého člena Klubu ligových kanonýrů se jednalo o premiérovou účast na Silvestrovském derby, to navíc sledovaly vyprodané ochozy fotbalového stadionu v areálu pražského Edenu. „Atmosféra byla super, přišlo hodně lidí, kteří po celý zápas fandili. Tohle tomu utkání strašně pomohlo,“ kvitoval korektní povzbuzování Škoda.

Ten se rozmýšlel, zda se Silvestrovského derby zúčastní a nad jeho startem dlouhou dobu visel otazník. „Jsem rád, že jsem nastoupil. Potkal jsem své bývalé spoluhráče i kluky, na které jsem koukal v televizi,“ těšilo jej. Radost mu kalil nepříznivý výsledek. I když jeho tým o dvě branky vedl, zápas si podmanil sparťan Matějovský, který třemi góly překlopil stav na stranu letenského týmu.

„Padlo málo branek, navíc jsme nevyhráli a ani já bych neřekl, že jsem si nějak extra dobře zahrál. Z tohoto pohledu jsem smutný,“ nešetřil menší kritikou.

Na jeho branky bude v jarní části sezóny spoléhat třetiligová slávistická rezerva, která je na dobré cestě k postupu do druhé ligy. Sám Škoda ji na podzim pomohl dvěma góly v pražském derby proti Motorletu. O další možné zásahy jej připravilo zranění. „Začátek sezóny byl skvělý, cítil jsem se dobře. Poté jsem měl ale problémy se zády, takže jsem toho v závěru příliš neodehrál,“ trpce se pousmál a dodal: „Doufám, že se v zimní přestávce dám zdravotně do kupy a bude to dobré.“

Na postup Milana Škody vpřed dohlíží sparťan Štěpán Kučera