Foto: Silvestrovské derby
Třicátý ročník derby internacionálů ovládla Slavia, veteráni se rozešli smírně

31. 12. 2015

Třicátý ročník derby internacionálů ovládla Slavia, veteráni se rozešli smírně

Jubilejní třicátý ročník Silvestrovského derby uzavřel fotbalový rok 2015. V prvním utkání veteránů se fanoušci dočkali hattricku slávisty Jindráčka a remízy 4:4, v derby internacionálů vyhrála Slavia vysoko 5:3. Program Silvestrovského derby zahájil duel veteránů, ve kterém zazářil Jaromír Jindráček. Ten v předchozích letech nastupoval za internacionály, věkem už se však přehoupl mezi veterány a debut v této kategorii mu vyšel náramně – nastřílel hattrick. V dresu Sparty byl nejvíce vidět Daniel Zítka, autor dvou gólů. I bývalý brankář Sparty či belgického Anderlechtu se v derby objevil vůbec poprvé a nastoupil pro něj netypicky v poli. Duel veteránů nakonec skončil nerozhodně 4:4, když za Spartu srovnával minutu před koncem Josef Obajdin, který proměnil pokutový kop. Podobně jako v předchozích ročnících, i letos platilo pravidlo, že tři rohové kopy znamenaly penaltu. Nejlepším hráčem Slavie byl vyhlášen zmiňovaný Jaromír Jindráček, ze strany Sparty Petr Vrabec. Zápas internacionálů, už třicátý ročník, zpočátku nabídl vyrovnanou taktickou bitvu. Sparťané se dostali do vedení ve 12. minutě díky gólu Holuba a Slavii se podařilo vyrovnat až v 28. minutě debutantem Bejblem. Poté se však s góly roztrhl pytel a padaly především do branky Blažka. Na góly Petrouše, Janouška, Jarolíma a Müllera dokázali sparťané zareagovat jen snížením v poslední minutě duelu, kdy se dvakrát prosadil debutant Čížek. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Lukáš Jarolím (Slavia) a Tomáš Čížek (Sparta). Na nový rok 2016 si připili Libor Sionko (Sparta), Jiří Ponikelský (výkonný ředitel ČT sport), Pavel Kuka (Slavia) a Václav Čičatka (předseda dozorčí rady pořádající agentury Niosport).

Veteráni: Slavia – Sparta 4:4 (1:2)

Branky: 13., 28. a 35. Jindráček, 23. Řehák – 11. a 27. Zítka, 16. Vrabec, 39. Obajdin (pen.). Rozhodčí: Krondl – Zvonič, Benák. Bilance po utkání: 5 – 6 – 2. Slavia: Šimurka – Jeslínek, Klusáček, Beránek, Veselý ml., Jindráček, Hrdlička, Knoflíček, Čáp, Peclinovský, Šimůnek, Zákostelský, Řehák, Mareš. Sparta: Bobok – Mlejnek, Mistr, Vrabec, Hašek, Obajdin, J. Jarolím, Trval, Denk, Bažant, Zítka, Margolius.

Internacionálové: Slavia – Sparta 5:3 (0:1)

Branky: 28. Bejbl, 36. Petrouš (pen.), 45. Janoušek, 47. L. Jarolím, 49. Müller – 50. a 50+1. Čížek, 11. Holub. Rozhodčí: Vodička – Zvonič, Benák. Bilance po utkání: 20 – 4 – 6. Slavia: R. Černý – L. Došek, Hyský, Kozel, Petrouš, Müller, Bejbl, Ulich, Kuka, L. Jarolím, Janoušek, Hunal, J. Černý, Kuchař. Sparta: Blažek – Baranek, Flachbart, Fukal, Horňák, Holub, Novotný, Šírl, Sionko, Kincl, Stracený, Mlejnský, Čížek. [gallery_bank type="images" format="masonry" title="false" desc="false" responsive="true" display="all" sort_by="random" special_effect="" animation_effect="" album_title="false" album_id="2"]