Silvestrovské derby 2023: Základní informace, vstupenky, soupisky

30. 12. 2023

Silvestrovské derby 2023: Základní informace, vstupenky, soupisky

37. ročník Silvestrovského derby se jako již tradičně odehraje na umělé trávě v Edenu (v blízkosti stadionu Slavie). Začátek je naplánován na 10. hodinu, kdy program zahájí 20. střetnutí veteránů Slavie a Sparty. O hodinu později pak začne hlavní program, v pořadí 37. duel internacionálů.

Základní informace

  • Datum a čas: 31. prosince 2023, 10:00 – 12:00 hod.
  • Místo konání: Umělá tráva Eden, vedle Fortuna Areny (odkaz na Mapy.cz / Google Maps)
  • TV přenos: ČT sport (začátek programu 9:50 hod.)
  • Vstupenky: Derby je vyprodané, na místě vstupenky v prodeji nebudou

Vstupenky

Vstupenky na derby byly v předprodeji v síti Ticketportal a jsou vyprodané. Na místě již v prodeji nebudou.

Prosíme všechny fanoušky, aby na derby přišli s dostatečným předstihem a včas se dostali na tribunu. Otevřeny budou 3 vstupy (2 pro „hlavní“ sektor, 1 pro fanoušky Sparty).

Vstupenku není nutné mít vytisknutou, postačí ukázat v mobilu.

Program


Internacionálové

Hlavní program Silvestrovského derby odstartuje v 11 hodin 37. zápasem internacionálů. Historické statistiky patří Slavii, která se z výhry radovala hned jednadvacetkrát. Na poslední dvě derby však nevzpomíná v dobrém, obě vyhrála Sparta po výsledcích 11:4 a 7:6. Slavia v posledním derby vedla 6:3, přesto nakonec prohrála.

Duel internacionálů je určen pro hráče věku 35 let a starší a hraje se 2x 25 minut. Zápas jako hlavní rozhodčí odřídí Karel Hrubeš, na čarách budou asistovat Josef Zvonič a Kryštof Mencl.


Veteráni

V letošním roce nás čeká 20. duel veteránů, ve kterém je historicky o něco úspěšnější Slavia. Ta se z vítězství radovala šestkrát, zatímco Sparta třikrát. Nejčastěji se ale (hned desetkrát) zrodila remíza a stejně tomu bylo i loni, kdy se oba týmy rozešly za stavu 4:4.

V derby veteránů mohou startovat hráči ve věku 45 a starší a hraje se 2x 20 minut. Hlavním rozhodčím letošního derby bude Josef Zvonič, na čarách mu budou asistovat Karel Hrubeš a Kryštof Mencl.