Foto: slavia.cz
Nováčci v derby? Účast přislíbili Kúdela s Kladrubským

11. 12. 2023

Nováčci v derby? Účast přislíbili Kúdela s Kladrubským

Oba týmy hlásí do 37. ročníku Silvestrovského derby úplně nové tváře: Dres sešívaných by měl obléci ještě nedávný hráč Slavie Ondřej Kúdela, naopak za Spartu do derby naskočí Jiří Kladrubský.

Stoper Ondřej Kúdela je významnou osobností Slavie v posledních letech. Trojnásobný mistr ligy, trojnásobný držitel českého poháru, držitel československého superpoháru a majitel 140 soutěžních startů v dresu sešívaných.

Především pak ale skvělý stoper, na kterého se trenér Trpišovský a celá Slavia mohli spolehnout i v těžkých bitvách v pohárové Evropě.

Kúdela opustil Slavii v červnu roku 2022 a zanechal za sebou nesmazatelnou stopu. Aktuálně působí v indonéské Jakartě, a pokud se situace nezmění, objeví se znovu v dresu Slavie, tentokrát však v Silvestrovském derby.

Posilu do derby ale hlásí i Letenští. Jejich dres by měl obléknout někdejší obránce Jiří Kladrubský. Rodák z Českých Budějovic vlastní mistrovský titul se Spartou ze sezóny 2009/10 a také je vítězem domácího poháru a superpoháru.

Kromě Sparty působil také ve slovenském Slovanu Bratislava, se kterým vyhrál dva tituly a jednou pohár, dále pak působil v rodných Českých Budějovicích, v Řecku nebo krátce v Itálii.